fbpx

Trail voor Beginners

Je kunt al dertig minuten onafgebroken hardlopen en je weet dat je meer kunt. Je wilt je grenzen verleggen, je conditie verbeteren, en het liefst van de gebaande paden af, dan is de cursus Traillopen voor beginners iets voor jou.

Fit en gezond door hardlopen

Je weet dat hardlopen leuk kan zijn, je conditie is op peil, maar je hebt behoefte aan intensievere trainingen. Je vindt het vooral leuk om in het bos en op onverharde paden te lopen en ook een heuveltje zou je wel eens mee willen pakken.
Door de trainingen zal je meer zelfvertrouwen opbouwen in een gevarieerdere omgeving met wisselende ondergronden. Snelheid is ondergeschikt in deze cursus en de focus zal vooral liggen op het opbouwen van duurvermogen, kracht, behendigheid en efficiënt bewegen.

De inhoud van de cursus traillopen voor beginners.

In de cursus train je in een groep onder leiding van een trainer die jullie gedurende 13 of 15 weken ruim een uur per week zal begeleiden om aan het eind van de cursus ca 60 minuten achtereen te kunnen hardlopen op onverharde ondergrond, in het bos en/of met hoogteverschillen. Daarnaast krijg je een hardloopschema om alleen, of samen met je hardloopmaatjes (die je ongetwijfeld zult opdoen in de cursus) te trainen. In deze hardloopcursus krijg je afwisselende oefeningen die je looptechniek en kracht bevorderen en breid je je uithoudingsvermogen en conditie uit.

Beginners en gevorderden traillopen

Na het afronden van de cursus voor beginners, is het ook mogelijk om een cursus traillopen voor gevorderden te volgen. In deze cursus worden de technieken verder uitgebreid. Ga je aan de slag met materialen en wordt er gewerkt aan je duurvermogen en snelheid. Voor deze cursus verwachten we dat je de 10 km binnen het uur loopt op vlak parcours en al enkele trails hebt gelopen.

Traillopen beginners in het kort

  • uitbreiden conditie
  • aanleren basistechnieken traillopen
  • persoonlijk loopschema
  • motivatie van lopen in een groep, maximaal 15 deelnemers
  • persoonlijke begeleiding en deskundig advies
  • afwisselende trainingen
  • doel: 60 min. aan één lopen of de basis van traillopen toe kunnen passen
  • duur: 13 of 15 weken, ruim een uur per keer
  • €130,- of €150,- per cursus

Inschrijven traillopen beginners

Inschrijven doe je door onderstaande linkjes te volgen: je betaalt dan met iDeal via onze zustersite van Hardlopen Amsterdam.

Cursussen met groene datum gaan van start of zijn het al. Startdata overige cursussen volgt nog.

Rooster januari-maart 2021

locatietrainingtijdstipstartduurtrainerStartpunt 
Amersfoort Nimmerdor / Den TreekBeginner-trailza 09:0017 april13 wekenMirjam bij parkeerplaats Dodeweg Leusdeninschrijven

Inschrijven doe je door bovenstaande linkjes te volgen: je betaalt dan met iDeal via onze zustersite van Hardlopen Amsterdam.
Heb je vragen of wil je instromen in een cursus die al begonnen is? Bel, mail of neem contact op!