MIRJAM MELAI

Mijn naam is Mirjam Melai, 43 jaar, getrouwd met Ben en moeder van Silke, mijn zoontje van 5, en ik woon in het buitengebied van Amersfoort.
Hardlopen is al bijna 20 jaar mijn grootste hobby en in de loop der jaren uitgegroeid tot een passie. Zeker sinds ik anderhalf jaar geleden ben overgestapt naar barefoot hardlopen.
Ik heb mijn trainersopleiding gedaan bij Start2Move en ben daarnaast ook Runningtherapeut en Barefoot coach.
Voor mij is hardlopen een uitlaatklep en het helpt me om weer bij mezelf uit te komen. Het is een reden om naar buiten te gaan, een mogelijkheid om te genieten van de natuur en de manier om mijn energie op te laden. Daarom heeft het mij zowel op persoonlijk, lichamelijk als geestelijk vlak veel gebracht. Deze schat aan ervaringen wil ik graag delen met jou door samen te hardlopen en dit in te zetten als middel om jou je doelen te helpen bereiken, wat dit ook mag zijn.
Ik hoop je binnenkort te mogen ontmoeten in een van mijn loopgroepen en samen een inspirerend loopjaar tegemoet te gaan!

NELLIE PETRUSMA

Hallo ik ben Nellie Petrusma en loop al enkele jaren met veel plezier hard.
Het heeft mij zoveel gegeven dat ik het graag wil overdragen aan andere mensen
Ik doe regelmatig mee aan hardloopevenementen en loop zowel de 10km als de halve en hele marathon. De marathon heb ik inmiddels 7x mogen lopen zowel hier in Nederland maar ook in Parijs en Barcelona.
Hardlopen doe ik graag met mijn hardloopvrienden hier in Amersfoort maar ook vooral elders in de natuur. Traillopen vind ik als afwisseling ook erg gaaf om te doen en dat heeft mij een stuk sterker gemaakt.
Naast het lopen geef ik 2x in de week training aan de kinderen bij Altis.
Ik richt mij daar met name op de loopscholing en bostrainingen.
Maar ik ben vooral ook een trotse moeder van 3 zonen Sem (17jr) Mees (13jr) en Dim (10jr).
Sporten zit in onze familie en ik vind het heerlijk om in mijn vrije tijd actief bezig te zijn met mijn mannen.
Ik vind het een mooie uitdaging om een groep met regelmatig in de hardloopschoenen te krijgen.
Je zult merken dat je fitter en sterker gaat worden de komende weken.

Ik heb er zin in!

KAMILLA NEPLENBROEK

Mijn naam is Kamilla Neplenbroek en ik ben 25 jaar. Mijn passie is bewegen en buiten zijn! Mijn hele leven heb ik altijd gesport, en dan het liefst in de buitenlucht. Zo heb ik jarenlang ervaring in skiles geven in de bergen. Om mijn passie voor bewegen over te brengen geef ik met veel plezier hardlooptrainingen bij Hardlopen Amersfoort.

Daarnaast ben ik afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit, maar tegenwoordig ben ik vooral werkzaam als runningtherapeut en yogadocente. Deze kennis pas ik nu toe als freelance hardlooptrainer.

Hardlopen is iets wat ik graag doe omdat het een laagdrempelige manier van sporten is: je hardloopschoenen heb je zo aangetrokken en dan is het alleen nog een kwestie van je voordeur uit stappen! Ik loop zelf hele wisselende afstanden, van 3 kilometer tot een obstacle run tot een halve marathon. Het maakt mij niet uit. Hardlopen is altijd fijn! In mijn trainingen probeer ik dit enthousiasme over te brengen. Na een rondje hardlopen krijg ik namelijk altijd weer rust in mijn hoofd en kan ik met hernieuwde energie de dag weer voortzetten. Dit gevoel van rust en vrijheid wil ik graag overbrengen aan anderen. Het maakt niet uit hoe je het doet, als je maar je hardloopschoenen aantrekt en gáát!

YVONNE PRINCE

Mijn naam is Yvonne Prince. Van jongs af aan heb ik gesport. Bewegen is voor mij een uitlaatklep.
Het buiten zijn en me inspannen werkt voor mij ontspannend. Het ontlaat me. Bewegen kan op vele manieren, zo kies ik in de vakanties activiteiten die ik nog niet eerder heb gedaan. Maar op elke plek vind ik de mogelijkheid om wat (hard) te lopen. De stap zetten om naar buiten te gaan of om binnen te sporten is soms groot, dit heb ik ook ervaren. Elke dag kun je (opnieuw) beginnen en samen met anderen werkt motiverend. Trek de (stoute) schoenen aan en kom!

ERIK ERNEST

Erik loopt alweer 25 jaar hard en zijn interesse en passie voor hardlopen zijn in de loop der jaren alleen maar groter geworden. Daarom heeft hij dan ook recentelijk van zijn passie zijn beroep gemaakt. Naast werken bij Runnersworld Amersfoort verzorgt Erik sporttrainingen op allerlei gebied. De praktische en theoretische kennis die hij opdeed bij de opleidingen Looptrainer 3, personal trainer, conditie & hersteltrainer, bootcamptrainer, wandelcoach kan hij goed inzetten bij advies op elk niveau.

ANJA VAN DER GUGTEN

Hallo, ik ben Anja van der Gugten. Ik woon en werk in het centrum van Amersfoort.
Hardlopen is al ruim 25 jaar mijn grote liefhebberij, ja passie en uitlaatklep. Juist omdat ik in het centrum woon en werk, trek ik graag de deur achter me dicht voor een loopje langs de Eem, door Coelhorst of Den Treek. Heerlijk om mezelf daar ‘weer terug te vinden’.
Ook neem ik regelmatig deel aan hardloopevenementen. Afstanden van 5 km tot en met een marathon zijn aan mij besteed; ik ga graag een uitdaging met mezelf en anderen aan.
Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Runnersworld Amersfoort. Ik vind het fijn mensen te begeleiden bij de aanschaf van schoenen, kleding en accessoires. Daarnaast geef ik graag advies over training en looptechniek.
Hardlopen kan je heel wat opleveren. Het biedt een heldere focus én stimulans om goed voor jezelf te zorgen. Naast sportieve uitdagingen kan het voor rust, evenwicht en zelfvertrouwen zorgen. In principe kan vrijwel iedereen hardlopen, op zijn of haar eigen wijze, eigen tempo, eigen moment en waar je maar wilt. Daarbij is het fijn dat je eigenlijk in alle seizoenen kunt hardlopen.
In de opbouw van 13 weken ga ik jou begeleiden naar een prettige hardlooptechniek waar jij je prettig en comfortabel bij voelt. Aan het eind van de cursus kun je 5 km aaneengesloten hardlopen. Je gaat ook ervaren hoe je conditie in die weken vooruit is gegaan en mogelijk voel je je dan uitgenodigd om door te gaan in een groep. Of je conditie in stand te houden door wekelijks twee of drie keer zelf te gaan hardlopen.

DANIELLE GERRITSEN

Mijn naam is Daniëlle Gerritsen en vanaf april 2019 trainster bij Hardlopen Amersfoort.

Ik ben fysiotherapeut van beroep en werk in die hoedanigheid al 15 jaar veel met hardlopers. Het begeleiden van hardlopers op trainingskampen in het buitenland, het trainen van beginnende hardlopers na een blessure, het behandelen van hardlopers in de praktijk en al 18 jaar het adviseren van hardlopers op gebied van oa schoenen, kleding en blessurepreventie bij Runnersworld zijn daar onderdeel van.

Zelf ben ik ook een gepassioneerd hardloopster. Heerlijk vind ik het om na een lange dag werken een stukje te rennen, of om in het weekend bij de eerste zonnestraaltjes de schoenen aan te trekken en een mooie duurloop te maken in ons mooie Amersfoort. Op vakantie gaan die schoenen ook zeker mee, er is geen betere manier om een land te verkennen dan hardlopend! Ik probeer regelmatig deel te nemen aan wedstrijdjes, ik geniet van hardlopen maar stiekem ben ik ook wel een beetje competatief 😉 Ik loop allerlei afstanden van 5km tot aan de marathon en wil altijd graag mijn tijd verbeteren. In december 2018 ben ik moeder geworden van een prachtige dochter, Bo. Het hardlopen heeft even op een laag pitje gestaan maar het is leuk om het weer op te bouwen, een leerzaam traject.

Graag ga ik met de groep aan de slag om met heel veel plezier, een beetje competitief, met de juiste techniek en vooral blessurevrij te blijven hardlopen!

TONNY NEPLENBROEK

Een dag niet gelopen is een dag niet geleefd.
Ruim 30 jaar loop ik zo ongeveer elke ochtend een half uurtje hard. Het is verslavend om de natuur te zien ontwaken en te ervaren hoe het eigen lichaam op gang komt. Naast een training voor de spieren is het vooral de geest die wordt geactiveerd en de hersenen die worden gemasseerd. Telkens weer leidt zo’n loop tot structuur, een goed overzicht en rust in het hoofd; ook ontstaan hier vaak de beste ideeën. Kortom: klaar voor de dag!
Naast deze ontspannen ochtend lopen, doe ik ook regelmatig een tempoloop (ooit een halve marathon in een grot), obstacle-runs of oriënteringslopen (met kaart en kompas posten zoeken op zandvlaktes, hei en in het bos).
Graag wil ik anderen motiveren om ook geregeld de loopschoenen aan te trekken, en zou ik wensen dat nog meer mensen de kracht en positieve invloed van het hardlopen op hun gezondheid gaan ontdekken.

ERIK VAN EIJKELENBURG

Mijn naam is Erik van Eijkelenburg en sporten is al heel lang mijn grote passie.

Duiken, zwemmen, fietsen, maar vooral hardlopen, als ik maar kan bewegen ben ik al blij.
Wat is er mooier dan je loopschoenen aantrekken en lekker een stuk in het bos te gaan lopen, daar wordt ik echt gelukkig van.
Deze passie wil ik graag ook op de lopers overbrengen en zeg maar welke wedstrijd je wilt lopen, ik loop met je mee en we gaan jouw doel halen.
Met een groep lopers naar een doel toewerken maar vooral veel plezier hebben tijdens de trainingen staat op nr 1.

MONIQUE HEIJMESKAMP

Monique HeijmeskampIk ben Monique Heijmeskamp, getrouwd en moeder van 2 zoons. In het dagelijks leven werk ik in de
apotheek.

Precies 10 jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen, eerst 5 km daarna 10 km, 21 km en
uiteindelijk een paar keer de hele marathon gelopen. Ik word blij van hardlopen, heerlijk je hoofd
leeg lopen na een drukke werkdag, goed voor je conditie en er zijn mooie vriendschappen ontstaan
door het lopen .
Ik ben ook groot fan van hardlopen in de natuur (trailrunning), met een groepje ’s morgens heel
vroeg naar een mooi natuurgebied en daar de zon op zien komen, we hebben al vele hertjes in
levende lijve gespot.
Mijn zoon zit op atletiek en daar assisteer ik bij de trainingen, erg leuk om te doen!
Ik heb veel zin om de beginnerscursus te geven, om te motiveren en
ook vooral te leren genieten van het lopen.

Maar wees gewaarschuwd als je ermee start dan wil je nooit meer anders !

Robert Bijl

SONY DSC

Ik ben Robert Bijl en woon sinds 2016 in Amersfoort. In 2008 ben ik serieus gaan hardlopen, hoewel ik daarvoor vaak in de zomer liep om mijn conditie te onderhouden. Toen vond ik het al leuk om te rennen. Ik was keeper bij het voetballen en grote afstanden waren niet noodzakelijk.
Na het voetballen ben ik gaan rennen om in beweging te blijven tijdens mijn studie en werk, en ik ging al snel meedoen met wedstrijden. Allereerst een vijftiien kilometer met de Zevenheuvelen loop en daarna een halve marathon. Ik had er veel lol in om naar die wedstrijden toe te trainen. Toen vond ik vooral snelheid leuker en ben ik van de tien kilometer terug gegaan tot 800m op een atletiekbaan. Momenteel loop ik wedstrijden tussen de 800m en 10km.
Toen ik begon met rennen was ik eerst alles zelf aan het uitvogelen en liep ik altijd alleen. Ik heb mij toen aangesloten bij een hardloopclub, Dolichos in Bussum, waarbij ik vervolgens in 2013 ook trainingen ben gaan geven. Van beginnersgroepen tot aan gevorderden. Het is leuk om je passie voor rennen over te brengen aan anderen en je kennis over het hardlopen mee te geven.